IMG 5758Begin 2018 is er een training Leerreview bij incidenten. Onder leiding van een deskundig team van trainers wordt de training gegeven onder het motto ‘Van incidenten kun je leren’. Het gaat daarbij vooral om calamiteiten en incidenten in de keten. Want in zulke gevallen kijken de ketenpartners vaak vooral afwachtend naar elkaar, wat het samen leren lastiger maakt.

aanmelden button

171004 ltwillemdezwijIncidenten en calamiteiten zijn meestal niet het gevolg van één enkele fout van één persoon, maar van een samenloop van omstandigheden. Zeker als het gaat om voorvallen, waarbij meer instellingen zijn betrokken. Door die samenloop en de onderliggende patronen te onderzoeken, kan men de kans op incidenten verkleinen. Daarmee heeft Engeland, waar Local Safeguarding Children’s Boards de regisseur zijn van leren van voorvallen, al decennia lang ervaring.

In de bijlage treft u de pdf aan van het verslag 2016 en plan 2017 van Learning Together.

Mocht u naar aanleiding van dit verslag vragen hebben, of zich willen aanmelden bij Learning Together, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Webversie verslag 2016 en plan 2017.

301090 6953bOp 10 april jl. vond er een gesprek plaats met de inspecties Jeugdzorg - STJ/STSD. Doel was het uitwisselen van informatie over de ontwikkelingen rond leerreviews in vervolg op eerder overleg op 3 november 2016. De Inspecties brengen een aantal gesprekspunten naar voren, zoals hierna beschreven. Learning Together brengt in dit gesprek vooral ervaring over incidenten en calamiteiten in de praktijk in en de informatie over het model en over de recent uit Engeland vertaalde documenten.

Lees hier het verslag